Hogyan kell használni a mosódiót?

Használati tanácsaink:

mosodio

Az első és legfontosabb tudnivaló, hogy a mosódió nem varázsszer, a természet ajándéka, adalékok és vegyszerek nélkül tisztít.

Tisztító hatását tekintve ugyanannyit tud mint egy átlagos mosópor, de a természetessége (bőr- és környezetbarát, allergénmentes) miatt tökéletes választás.

Ha kezdő vagy és még soha nem használtad a mosódiót, kezdj színes mosással (pl.: törölközők, ágynemű), amik nem igazán szennyezettek, hanem inkább csak felfrissítésre szorulnak. Ezekhez a mosódió minden adalék nélkül tökéletes választás. Ha ragaszkodsz az illatokhoz, használj illóolajat (narancs, citrom, levendula), de az öblítőnél is maradhatsz, bár teljesen felesleges.

Azért is kezdj törölköző „programmal”, hogy meglásd öblítő nélkül is mennyire puha és finom tapintású lesz a ruha (mint ahogy tapasztalhattad a törölközők nagyon be tudnak merevedni, keményedni, főként olyan területeken ahol a víz is kemény).

Ha fehér ruhákhoz szeretnéd használni, használj mellé nátrium-perkarbonátot, ami megakadályozza, hogy ruháid beszürküljenek, besárguljanak.

Szódabikarbóna

 (nátrium-hidrogén-karbonát-NaHCO3-, a természetben ásványként: nahkolit, élelmiszer adalékként E500)
Az általunk forgalmazott, 1 kg-os szódabikarbóna étkezési célra nem alkalmas.szodabikarbona
Nagyanyáink jól bevált, sokoldalú háztartási csodaszere a szódabikarbóna. Az interneten rengeteg felhasználási módot találhatunk, ezeknek itt csak töredékét ismertetjük:
– konyhai és fürdőszobai súrolószer, a tisztítandó nedves felületre szórva
– duguláselhárítás: tegyünk néhány evőkanál szódabikarbónát a lefolyóba, majd öntsünk rá ecetet. Először intenzíven felpezseg,         majd ha ez megszűnt, öntsük le forró vízzel.
– kiváló ezüst, rozsdamentes acél és egyéb fémtárgyak fényesítésére.
– szagtalanításra használhatjuk hűtőben, szemetes edényben.
Sok másra is használható, részletesebb tájékoztatásért keresse üzleteinket, illetve az internetes fórumokat!

Mosószóda

Olyan mosószer, mely nem tartalmaz illatosító, granuláló, színező, stb. anyagot, kizárólag a  szódát (Nátrium-karbonát-Na2CO3- szíksó, kristályszóda)

mososzoda
Éppen ezért a mosóporoknál olcsóbb, kizárólag, vagy mosóporral keverve használható.
A mosóporokban levő egyéb anyagokra érzékenyek, számára is ajánlott.
Vevőink egy része a bébiruhát kizárólag mosószódával mossa.